Anmeldelse af Nokia Lumia 800

Jeg har nu haft telefonen i knap 2 uger og jeg må konstatere, at jeg har lynhurtigt vænnet mig til den. Jeg havde en iPhone 3 før og har virkelig holdt af den i meget lang tid, men nu kan den altså ikke følge med mere, apps er blevet tungere grundfunktionerne er blevet tungere osv. til sidst er den blevet ubrugelig.

Hvorfor ikke en iPhone 4?

 1. Jeg er Microsoft udvikler
 2. Jeg synes ikke iPhone 4 har så meget nyt at byde på, og jeg elsker nye ting, som jeg ikke kender, men skal udforskes og afprøves.
 3. Jeg kan næsten få alle mine iPhone apps til Windows Phone

Er Nokia Lumia 800 så god eller?

Skærmen er helt fantastisk, hvilket jeg synes er helt vildt vigtigt når den skal bruges hele tiden. Der er 16GB hukommelse, hvilket er fint til mig og min data disciplin. Kameraet er på 8 mega pixels, flash, autofokus med video optagelse i HD kvalitet – det er helt fint.

Tilslutning til PC/Oplader via USB kabel er ikke så fedt, da telefonen er forsynet med en låge, som er lidt tricky at åbne, men det bidrage sikkert til holdbarheden af stikket, at der er en låge for.

http://www.fonehome.co.uk/2011/11/14/nokia-lumia-800-review/

http://www.fonehome.co.uk/2011/11/14/nokia-lumia-800-review/

Høretelefonerne som er med er dårlige, de passer ikke øret og det betyder, at lyden fra dem ikke er helt i top.

Hvad så med Windows Phone 7.5 (Mango) virker det?

Jeg synes, at det på nogen områder er bedre end iOS og andre dårligere. Tiles layout’et på telefonens start skærm er rigtig godt og specielt med social media koblet på, så er det liv på skærmen alt efter hvem der opdatere på twitter og facebook m.fl. så er det de profil billeder af personer, som dukker frem.

Kontakterne i telefonen må jeg sige er meget bedre en iOS, telefon forstår at flette informationer på tværs af dine Outlook kontakter, Windows Live, Twitter og Facebook, så når nogen ringer, sms’er eller andet, så er der straks billeder af dem – du skal ikke selv sidde og ligge dem ind :)

Den måde som Apps til Windows Phone er bygget virker rigtig indbydende, nogle Apps kører i “Panorama” andre kører i enkelt skærm som så kan være lang.

Popup-meddelelser så som indkomne SMS meddelelser eller fundet Wifi o.a. er også lavet elegant og uforstyrende helt i toppen af skærmen uden at den overtager skærmen som på iOS.


Desuden så har man en mobil version af office pakken med word, excel, powerpoint, one note, outlook, som kan bruges sammen med SkyDrive, Office 365 og Sharepoint.

Effekterne i brugerfladen er simplere, mere Microsoft agtige og ikke helt så lækre som Apples på iOS, men brugerfladen er grundlæggende meget forskellige, så det er svært at sammenligne dem. Enten synes du om det, eller også lever du med det.

Konklusion

Jeg synes, at Microsoft-Nokia samarbejdet har vist, at iPhone har fået en konkurrent, som jeg tror vil slå igennem. Nokia Lumia 800 er en rigtig lækker enhed at bruge til sociale medie-tjenester, apps, sms og selvfølgelig telefoni. Står du og overvejer den og ikke er 100% fanatisk Apple fan – så køb den.

 

3 Kommentarer

 • Tak for en god gennemgang, står faktisk og overvejer netop den telefon.

  Nu er det jo næsten lutter godt det du skriver om den, måske du kan pege på 2-3 ting som du ikke synes så godt om?

 • Kevin Steffer siger:

  @Tim, Efter nogle måneder savner jeg, at den ikke har internet deling, så jeg kan bruge den som hotspot for min bærbar eller iPad. Og så er der næsten ingen virksomheder, som får lavet Apps til Windows Phone, det er oftest iOS og Andriod der udvikles til.
  Af andre småting, så her den ikke så god volumen kontol, som fx iPhone, den kan ikke skrue så langt og fin-justeret ned for lyden, hvis man fx vil høre musik eller Podcast når jeg vil falde i søvn. Samtidigt kan jeg heller ikke skrue nok op for lyden, hvis jeg skal høre et rigtig fedt nummer – der er iPhone rigtig god.
  Volumen kontrollen viser sig også fra den dårligere side, hvis man modtager et opkald, mens man lytter til musik, fordi den fader ikke lyden ordentligt over på telefon ringetonen eller samtalen, det sker lidt i grove hak.

  Men ellers er skærmen simpelthen vild lækker og brugerfladen helt i top. Kvaliteten i Apps er også rigtig god.

 • Kevin Steffer siger:

  @Tim, en anden ting, som jeg kommer i tanke om er, at jeg har meget svært ved at se, at der kan udvikles solide docks til den pga. af den “hætte” eller låg om man vil der vippes hen over stikket til USB forbindelsen, men måske den mere satser på trådløse tilslutninger via Bluetooth og WiFi.

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>