Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Cloud Computing foredrag med IT Forum

cloud_computing_foredrag_2Jeg var til foredrag om Cloud Computing i Viborg arrangeret af IT Forum og programmet lød på Lasse Christmann fra Atea og Fabio Cujino fra Safari Development. Da vi ankom havde Jesper Grønbæk fra Microsoft sneget sig med ind i programmet.

Microsoft BPOS

Jesper fra Microsoft startede arrangementet og introducerede ganske grundigt BPOS (Business Productivity Online Suite) Microsofts nye online service satsning med Exchange Online, Sharepoint Online, Office Live Meeting og Office Communications Online. En produkt palette som hostes af Microsoft og partnere i en såkaldt “sky”, men efter vi kom længere ned i materien er BPOS endnu ikke en del af Windows Azure platformen. Det forsikerede Jesper dog for at den var på vej til at blive en del af. Men disse services som Microsoft tilbyder som Cloud Computing synes jeg ikke kan tilegne sig Cloud Computing begrebet for det første fordi deres produkt er begrænset ligesom alle andre kendte services fra en hosting partner noget med 5GB mailbox osv. uden sådan umiddelbart at forklare fokus på upsizing eller andet nævnte han shared hosting, dedicated hosting, så selvfølgelig har de nok en løsning for kunden som skal bruge mere plads, men jeg savnede helt klart Cloud Computing tanken med pris efter forbrug. Eks. vis at hvis du kun har 100MB i din mailbox så koster det dig også kun for 100MB. Microsoft BPOS har efter min mening  intet med Cloud Computing at gøre i den forstand som Amazon Web Services eller Windows Azure kan tilbyde.

Atea satser på Cloud Computing

Lasse Christmann fra Atea havde nogle rigtig gode nøgleord og gav os alle et lille spark bag i med at vi SKAL denne her vej, der er umuligt at forestile at hosting går nogen anden vej disse dage. Vi skal ud i skyen med vores services og infrastruktur om vi vil eller ej ligger fremtiden derude. Han nævnte helt fantastisk at vi skal til at slippe for alt der traditionelle server nusseri som ingen gidder at lave i forvejen og han kunne også fortælle os at vi egentlig ikke var særlig gode til at alt det trivielle arbejde med IT, men var bedre til de 20% idé udvikling og anskaffelse og implementering af de nye løsninger så snart det gik i drift scorede vi bundkarakter. Da Lasse var færdig havde man næsten lidt ærgelse i kroppen over at Jesper fra Microsoft tog sig så meget tid med BPOS, uden tvivl Jesper var på salgstale og Lasse var meget mere nøgtern omkring hvordan vi skal bruge skyen og hvilke udfordringer står vi overfor.

Lokal erhvervsdrivende videregiver erfaring

Sidst kom Fabio med sit indlæg om hvordan adskellige online services kan bruges til at drive en forretning og der var ikke så meget nyt i de services Fabio nævnte, men helt klar Fabio havde gjort sig en del erfaring ved brug af diverse online services så som Google Apps, Salesforce.com, Danløn, e-conomic.dk osv. som han fint fik givet videre og vi andre nu er rigere.

Udbyttet

Med hjem fik jeg lidt en bekræftelse på min egen efterforskning i Cloud Computing med Amazon Web Services og Windows Azure at alle initiativer er unge og man mangler lidt at Microsofts Windows Azure kommer med en sky af infrastruktur som kan bindes sammen med din eksisterende og at Amazon udbygger deres services med bl.a. loadbalancing i deres EC2 og bedre management af en en server farm og tilhørende EBS disc volumes. Man mangler lige at se det hele i stor-drift muligheder hvad angår de store tunge IT teknologier.

Lad det være et spørgsmål om tid for nu.

,

2 Kommentarer

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>