Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Definere mål på din blog

Baggrund

Jeg har i forbindelse med IT Forums SIG (Special Interest Group) om Online Markedsføring givet mig selv den målsætning, at jeg vil opsætte nogle mål for min blog. Det har jeg nu været igang med og ønsker at fortælle lidt om det for at få lidt input til de ting jeg har lavet mål på, og hører gerne fra dig, hvis du har nogle flere.

Definere målene

image

image

 1. Abonner på min blog via RSS
 2. Link til mig på twitter
 3. Kommentar på mine posts.
 4. Et udgående link til vores website co3.dk

Abonnér på min blog via RSS

Jeg har måttet Google lidt på hvordan jeg kan styre det med at en bruger begynder at abonnere på min blog via RSS. Og der er ikke lige en helt entydigt og troværdig måde at gøre det på, men jeg har fundet frem til noget som er bedre end ingenting.

På linket til “Subscribe via RSS” har jeg tilføjet:

onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/kevinsteffer/rss');"

I Google Analytics har jeg så opsat flg. mål:

image

Alternativt kan du anvende Feedburner og hvordan du sætter det op er nærmere beskrevet her:

http://wpdk.dk/hacks/feedburner-wordpress.html

Link til mig på twitter

Efter samme princip som med abonnement via RSS, kan jeg ikke lave noget på min blog som helt entydigt og troværdigt sporer at folk følger mig på twitter, men jeg er interesseret i at finde ud af, hvor mange der går fra min blog over på min twitter profil via et link som hedder “Follow me on twitter”.

På linket “Follow me on twitter” har jeg tilføjet:

onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/kevinsteffer/twitterfollow');"

I Google Analytics har jeg så opsat flg. mål:

image

Kommentar på mine posts

Til sporing af kommentarer er der 2 metoder, den ene er bedre end den anden, men der er også forskel på, hvordan det skal implementeres, og her har jeg valgt den nemmeste måde og det er på knappen “Submit”.

Idéen er nærmere beskrevet her:

http://www.tdcreative.net/blog/how-to-track-wordpress-signups-and-comments-with-google-analytics/

http://www.kim-andersen.dk/google/track-rss-kommentarer-wordpress-blog-google-analytics.htm

 

Jeg har knappen “Submit” tilføjet flg.:

onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/kevinsteffer/comment');"

I Google Analytics har jeg så opsat flg. mål:

image

Dog skal det lige siges at denne implementering ikke er 100% træfsikker, fordi den tæller også op, hvis du klikker på “Submit”-knappen uden at have udfyldt navn og email, hvilke er påkrævet for at kommentareren rent faktisk bliver oprettet. Men på den anden måde, fordi det er implementeret med et JavaScript, så tæller den ikke op i Google Analytics, når alle spam-kommentarer oprettes, fordi disse typisk opretter kommentarer uden brug af en browser, men vha. programmeret web-robotter i stil med søgemaskinernes.

Et udgående link til vores website co3.dk

Jeg har i WordPress sat Google Analytics plugin indstillinger til at spore udgående links:

image

Det får den indvirkning af alle links i blogposts og kommentarer får tilføjet flg.:

onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outbound/article/code.google.com');"

Hvis der i en post eller i en kommentar optræder et link til co3.dk eller www.co3.dk domænet så vil den Google Analytics indstillingen sørge for at spore et /outbound/article/www.co3.dk Pageview.

I Google Analytics har jeg så opsat flg. mål:

image

Segmentering af disse fake PageViews

Hvis jeg bare fortsætter med at finde rigtig gode måder at måle dit og dat på, ender jeg jo med at hvert besøg genererer alle mulige ekstra sidevisninger/pageview pga. mine javascript sporinger med koden:

onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('ET ELLER ANDET');"

Hvis jeg ikke får filtreret disse ting fra, vil jeg på sigt ende med at have et misvisende billede af, hvor mange sidevisninger mine besøgende rent faktisk er rigtige viste sider. Det må der tages hånd om og dertil vil jeg anbefale at man laver et specielt segment til alle disse ekstra _trackPageview sporinger.

image

Dette segment kalder jeg så “Alle besøg u/ekstra tracking”.

Når jeg så vil se på den rigige traffik uden disse ekstra tracking pageviews så aktiverer jeg det her:

image

Hvis du har kørt med outbound tracking i noget tid, vil dine tal over hele linjen blive ringere.

Færre pageviews, sider pr. besøg, tidsforbrug på sitet osv.

Større afvisningsprocent

Konklusion

Hvis jeg skal summere lidt op så har jeg vist dig, de centrale elementer på min blog, som giver anledning til at opsætte nogle mål på, så jeg kan se og arbejde på at mine nøglefunktioner på min blog bliver bedre og bedre.

Men af alle de artikler jeg har kunnet finde til inspiration af sporing af specielle målinger som iøvrigt alle bruger den javascript metode som vises her hele tiden: javascript:pageTracker._trackPageview(‘ET ELLET ANDET’);.

Så er der ikke én eneste som forklarer lidt om den ubehagelig sideeffekt at _tracePageview kommandoen jo er en ekstra sidevisning i din statistik, og den ikke bør optræde i dit generelle statistiske målinger, men skal segmenteres helt fra. Og der skal selvfølgelig så også oprettes et segment, så du kan se disse data til måling og beregning af konverteringsgrad. Det er lidt underligt!

, , ,

10 Kommentarer

 • Wauv, sådan! Imponerende at se, når nogen tager action med det samme på sådan et SIG-møde. Og blogger om det, så alle andre kan lære af det også :-)

  Mht. trackPageview’s effekt på bounce rate, så er Google’s ganske udemærket forklaring på den, at hvis du “interagerer”, dvs. klikker på noget, så bouncer du ikke. Og selvom det egentligt lyder helt rigtigt, så er det træls at der kommer et ekstra pageview. Men super metode via dit segment til at filtrere dem fra igen!

  Prøv evt. at tage et kig på deres _trackEvent(), som de introducerede til lige netop den slags ting:
  http://code.google.com/apis/analytics/docs/tracking/eventTrackerGuide.html

  Jeg har ikke selv prøvet at lege med den endnu, men det kan være den virker bedre.

 • Kevin Steffer siger:

  @Søren, _trackEvent() ville helt klart en bedre løsning, men jeg kan ikke se, at du kan ikke lave GOALS/MÅL baseret på events :(

 • @Kevin: Hmmm nej, jeg kunne heller ikke lige grave noget frem om hvordan man rapporterer på events.

 • Jacob Worsøe siger:

  Dengang jeg begyndte at arbejde med Google Analytics fandt jeg denne video hvor der bliver snakket en masse om tracking af goals på en lidt anderledes måde. Jeg kan ikke lige huske om der bliver omtalt hvordan man tracker events, men det er måske et forsøg værd at kigge den igennem:
  http://www.youtube.com/watch?v=jc4qMnbBvJo

  Forresten, de lyder virkelig spændende med de SIG-grupper. Hvordan kommer man med i dem?

 • Potter siger:

  @Kevin – det er da helt fantastisk som du har fået taget fat. Og så liiiige i det jeg har efterlyst. Men om jeg fatter det skal være så besværligt… for det er det som en ikke kodekyndig som jeg.

  Dog tror jeg nok jeg kan finde ud af din vejledning. Men det bliver først når jeg finder tid til det.

  Glæder mig til vores næste SIG – og høre om dine erfaringer. For dem er der ved at være nogle stykker af.

  Potter

 • Kevin Steffer siger:

  @Potter, Grunden til at det er lidt besværligt er pga. WordPress’ og måske endda også mere generelt en blogs opbygning.

  De punkter jeg vil spore på, er ikke bare visning af almindelige sider, hvilket Google Analytics funktionen _TrackPageview jo egentlig er tænkt til.

  1. Subscribe RSS sporingen, er visningen af en XML-fil (her kan man jo ikke afvikle javascript).
  2. Follow me on Twitter sporingen, er et link ud af sitet. Uden nogen form for javascript, ville det i gamle dage med log-fil analyse være helt umuligt uden at lave krumspring (mellemside redirects).
  3. Comment sporingen, er også noget værre noget, fordi der jo igen ikke er tale om en sidevisning, men en handling som ønskes sporet.

  Jeg forstår din frustration, men ikke desto mindre, er det med at Google Analytics foretager sporing via JavaScript blevet muligt at spore hændelser, hvilke har været helt umuligt i almindelige log-fil analyser. Det er et helt vildt spring frem mod egentlig sporing af brugers adfærd på et website.

  Men det her kan jeg snakke meget mere om, men lad mig holde her :)

 • Potter siger:

  Jeg kan sagtens se hvad du mener. Som WordPress bruger er jeg nok bare forvent med, at der findes plugins til næsten alt.

  Nå, men så må jeg tage mig tid til at få det implementeret – for det er bestemt ikke uvæsentligt.

  Potter

 • Thore siger:

  Hej Kevin,

  Super indlæg der helt sikkert kan hjælpe en masse non web shops. Som du selv har fundet frem til kan events desværre ikke bruges til målopsætning endnu, hvorfor de virtuelle sidevisninger pt. er the way to go.

  Et lille fif er, at du i navngivningen af dine virtuelle sidevisninger tilføjer en ekstra mappe dvs: /goal/rss, /goal/comment mv. så du kan nøjes med blot at sortere mappen /goal/ fra.

  /thore

 • Kevin Steffer siger:

  @Thore, super fif med at have alle virtuelle sidevisninger på den samme mappe /goal/.
  Syntes ikke at det gav mening i Googles eksempler, men som du nu forklarer det, så vil det lette filtreringen på /goal/, tak!

 • Lars Meyer siger:

  Fed artikel og smart med disse “fake pageviews”. Som Søren også er inde på mht bounce rates, som jeg iøvrigt har skrevet lidt mere om på dansk her: http://www.intramedia.dk/bounce-rate.aspx, så er det en interessant problematik med bounce rate analyser, i de tilfælde hvor man har goals eller actions på sitet, som ikke loader en ny side eller på anden måde kalder til analytics. Så kan man faktisk godt have en bruger/kunde der kommer ind via fx en forside og udfylder en bestillingsformular (hvis den fx er i ren ajax), og så ender med at købe et produkt, men alligevel vil det i Google Analytics normalt fremgå som en der “bouncer”, hvilket det jo egentlig ikke helt burde.

  Det skal man selvfølgelig huske at have med i sine overvejelser ved opbygning af websitet, og sørge for at bounce rate bliver målt korrekt i disse henseender, som man nu ønsker det.

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>