Domæne opdateringer som slår igennem på få sekunder

DNSHvordan launcher du en kampagne eller et sites første release med et eksisterende domæne, hvis det skal være præcis på minuttet, lad os sige en onsdag kl. 12:00?

Du får domænet peget over på dit nye site i god tid, som nu står med en midlertidig side og blinker med “velkommen, vores site åbner onsdag kl. 12:00″. Og dine trofaste besøgende må gå forgæves!

Det kan gøres bedre!

Løsning

Man kan godt indstille et domæne navn til at kunne ændre sig på sekundet! Det er rent beslastningsmæssigt ikke ønskværdigt at gøre muligt så det ændres fra sekund til sekund, men i en kortere periode lige op til en lancering, er det oftest intet problem.

24 timers undskyldningen skal aflives

Hvis din tekniske domæneadministrator svarer flg. på dit ønske om at kunne ændre www.ditdomaene.dk til at pege på dit nye site, så det slår igennem på hele internettet onsdag kl. 12:00: Det kan man ikke, fordi der går 24 timer inden det er opdateret på hele internettet. Så er det mod bedre viden eller du har en dårlig DNS service. Fx hos www.gratisdns.dk kan det ikke lade sig gøre – men OK det er gratis. Alt der kræves er, at der kan ændres på TTL-værdien (Time To Live) på dine DNS records.

Forklaring

Debat på Facebook: Du kan også diskutere dette emne på Facebook

,

En Kommentar

  • Det er så også en god ting at sætte TTL op igen efter sitet er flyttet for at mindske belastningen på navneserverne.

    En TTL på få sekunder er dog næppe praktisk anvendeligt, men et par minutter bør fungere.

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>