Dynamicweb 8 i beta med nyt API og Online Marketing Center

Dynamicweb 8, som lanceres i januar 2012, er nu gået i Beta test og jeg har i noget tid kigget på deres CTP release.

Dynamicweb 8 kommer med nogle opdatering til modulerne og et nyt modul, Online Marketing Center, som giver mulighed for, at sætte dine ukendte besøgende lidt i system baseret på nogle informationer, som de både tager med sig, men også lidt om deres tidligere besøg.

Primært så er Dynamicweb 8 dog et motorskifte forstået på den måde, at selve Dynamicweb koden bliver skiftet ud og omstruktureret til fordel for, at komme op på nyere teknologi, så systemet nu skal køre på Microsofts .NET Framework 4.0. Hvad der helt praktisk bliver nyt i Dynamicwebs API kan du følge med i på Dynamicwebs Udviklingschef og medstifters blog http://nicolaipedersen.com hvor der allerede findes flere blogpost om Refactoring af Dynamicwebs API.

Som udvikler på Dynamicweb platformen synes jeg, at dette tiltag er længe ventet. Jeg havde håbet, at Dynamicweb ville have gjort dette arbejde de nu har gjort tilbage til, da de konverterede deres ASP version til .NET, men nu begynder det at ligne noget, der bliver bedre at arbejde med.
En bedre struktur i API’ets områder, et mere moderne .NET 4 framework som byder på rigtig mange forbedringer og genveje i forhold til at Dynamicwebs eksisterende API bygger primært på .NET 1.1 men også .NET 2.0. Det betyder, at vi nu kan bruge LINQ og selvfølgelig også alle de nye ting som anonyme typer, dynamic type, option parametre og en masse mere, som er kommer dels i .NET 3.5 og 4.

Beta testen viser p.t. at hvis du har fået udviklet på din løsning og dermed har en custom-løsning, så er du nødt til at få din Dynamicweb partner til at teste en opdatering. Der er lavet nogle ret fundamentale ting om i Dynamicwebs API og bare skiftet fra .NET 2 og til .NET 4, giver mig altså nogle problemer, som at Dynamicweb ikke kan finde mine moduler og mine tilpasninger, men hvis jeg åbner mine projektet og opgradere dem til Framework 4.0 og retter et par fejl, så kører det igen, så der ligger forhåbentlig ikke det store i det.

Men standardløsninger, bør være lige til, og bliver også de første som får glæde af den Online Marketing Centeret.

Har du spørgsmål til din Dynamicweb løsning uanset om du har dit eget website i Dynamicweb eller om du er Dynamicweb Partner, så bare spørg, jeg vil gerne undersøge nogle ting for dig – helt uforpligtende naturligvis.

 

, ,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>