Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Dynamicweb ecommerce til din forretning på nettet

Dynamicweb lancerede tilbage i 2006 et nyt modul "Dynamicweb ecommerce". Dynamicweb har med det modul forsøgt at skabe en nyere og mere avanceret webshop som på sit idégrundlag ligner et ERP mere end noget andet i sin prisklasse.

Med idégrundlag skal forståes at Dynamicweb ecommerce kan lagre mange informationer identitiske med de som findes i ERP systemer som Microsofts C5, XAL og Navision.

Det der er gjort meget ud af er produkt-håndteringen. Man kan lagre stamdata og tilføje sine egne felter, der kan kobles variantstyring på, stykliste mulighed og alt dette på produkter som grundlæggende er opdelt i varegrupper. Tilmed er der så en mere eller mindre kompleks prisstruktur da systemet kan lave pris differentiering på valuta, varianter, styklister m.m. Alt i alt et ret avanceret stykke software som også giver de fleste marketing folk "stå af" lysten, og hvor flere fra økonomi afdelingen vil nikke genkendende til begreberne. Dynamicweb har efter min vurdering dog formået at gøre det muligt for marketing folk at få knowhow omkring et mere avanceret webshop system og det har de opnået ved at skrue en brugerflade sammen til systemet, som man forholdsvis hurtigt kan finde rundt i. Opsætningen af systemet og indstillinger til systemet er en helt anden sag, men det er jo heldigvis også vores opgave.

Hvilke grunde er der så for at skulle vælge Dynamicweb ecommerce?

Vi har i Co3 selv lavet nogle skræddersyede webshops fx www.naturhuset.dk som med et mindre system har fået bygget nye funktioner på af flere gange. Sidste store omgang var med integration til e-conomic og disse shops har det med at være vanskelige at bygge nogle komplekse ting op omkring fordi det jo ikke er tænkt at systemet skal kunne håndtere sådan noget fra start. Og en af grundene til at vælge Dynamicweb ecommerce er at den første shop man laver til sin forretning typisk har en lang holdbarhed i systemet. Det er forholdsvist nemt at tænke stort og langt i systemet til en forretning som har sin debut på nettet. Men også hvis man kommer fra et simpelt shop-system vil man virkelig kunne bruge den omfattende data struktur i Dynamicweb ecommerce.

En anden god grund er at man for en lav system/licens-pris får opdateringer via sin opdateringsaftale (d.d. 15% af licens prisen), hvilket betyder at der løbende bliver koblet nye funktioner på systemet, så man ikke er så statisk som mange forretningssystemer er pga. af den mange gange vanskelige process det er at opdatere/opgradere systemet.

Som udvikler kan jeg aldrig få nok af muligheder, så jeg har savnet de nye "Provider" features. Med "Providers" dykker vi ned under motorhjælmen på Dynamicweb ecommerce og begynder at kunne lave vores egne tilretninger på en sådan måde at man ikke forlader standard softwaren. I skrivende stund har Dynamicweb lanceret "Price Providers", "Sales discount Providers", "Payment Gateway Providers", "Statistic Providers", "Import/Export Activity Providers", "Notification Subscribers", "Template Extenders".
Med disse "Providers" har vi nu mulighed for at "overskrive" måden Dynamicweb ecommerce håndtere data på standard-vejen. Vi overskriver ikke noget af standard-softwaren, så alle opdateringer til systemet vil ikke have indflydelse på vores tilpasninger.

Integration

I integrations øjemed bruger vi ofte "Price Providers", "Import/Export Activity Providers" og "Template Extenders".
Med "Price Providers" kan vi hoppe ud af Dynamicweb ecommerce og hente priser andet steds fx direkte i ERP systemet eller en webservice o.lign.
Med "Import/Export Activity Providers" kan vi skrive import/export rutiner til hele Dynamicweb CMS databasen, men særlig relevant er det for Dynamicweb ecommerce.
Med "Template Extenders" kan vi hente den information vi har brug for ud i en Dynamicweb Template. Vi kan kalde webservices, databaser og lave vores egne template tags til vores specialindhold.
Med "Notification Subscribers" kan vi sende mails eller logge informationer når en given hændelse optræder i systemet. Det kan være når en ordre på over kr 100.000,- placeres via online betaling, at man lige vil have en mail. Det kan være at man ønsker en mail når lagertallet på en vare en tæt på minimum. Man kan ikke gøre dette med hvilken som helst information. Dynamicweb har p.t. flg. trigger-handlinger:

Subscriber types:

 • Standard.Page.Loaded
 • Standard.Page.PageTitle
 • eCommerce.Order.State.Changed
 • eCommerce.Order.Steps.Completed
 • eCommerce.Order.Steps.Confimed
 • eCommerce.Order.Steps.CustomerInfoHarvested
 • eCommerce.Order.Steps.FeesHarvested
 • eCommerce.Order.Steps.PaymentCancelled
 • eCommerce.Order.Steps.PaymentFailed
 • eCommerce.Order.Steps.PaymentSucceded
 • eCommerce.Stock.StatusChanged

Det samme med "Template Extenders" der har man p.t. flg. tilrådighed:

Extender types:

 • ProductTemplateExtender
 • ProductListTemplateExtender
 • OrderTemplateExtender
 • OrderLineTemplateExtender
 • PageTemplateExtender

Udfordringerne

Sidst vil man typisk løbe ind i nogle udfordringer ifm. implementering af Dynamicweb ecommerce.

Den har ikke nøjagtig den funktion vi har i vores ERP med at når en kunde; har bestilt 78 varer, genererer en årlig omsætning over 250.000 og ingen kredit har, så får kunden 8% rabat for køb under 40.000 og 12% over.

Det er i sådanne situationer vi vil prøve at redegøre for at denne standard-software "Dynamicweb ecommerce" aldrig har set eller hørt om jeres forretning og at i uden tvivl har noget helt unikt at byde på og der vil jeg gerne have tid til at dykke ned under motorhjælmen på systemet for at undersøge, og finde ud af hvordan udfordringen løses bedst muligt. Og det kunne være :

 • Forsøg at holde det i standard-softwaren (inkl. Providers)
   Vil det være til at håndtere administrativt?
  • Vil det skabe unødvendig vedligeholdelse?
 • Kan det styres med standard templates
  • Udvider vi nu templates med at scripte os ud af problemerne eller er det simpelt
  • Kræver det for mange templates så opdateringer/redesign bliver alt for omfattende
 • Er det muligt at bygge integration oven på
  • Er vores template- og data-design fleksibelt nok til data fra eksterne kilder

Det er vores arbejde, og jeg forsøger at give det bedst mulige billede af udfordringerne undervejs. Om det være visuelt eller teknisk, så ligger det mig meget på sinde at kunderne forstår, hvor vi vil/skal hen og mindre præcist hvordan, men desto mere forståelse vi kan give fra os, jo nemmere er det at udnytte potentialiet i funktionerne fuldt ud og videreudvikle konceptet sammen med os.

Vil du høre mere om Dynamicweb ecommerce så skriv til mig ks@co3.dk eller Brian bm@co3.dk.

, ,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>