En dag ved Dynamicwebs Partnerkonference

En hurtig gennemgang af dagens nyheder, og du kan også se alle mine tweets fra dagen.

image
Benjamin Gundgaard (CustomerSense) keynote

Produktnyt til kommende release i april/maj (v7.1)

Dynamicweb Free

En ny “gratis” version af Dynamicweb med lav funktionalitet til microsites eller startersites uden det store behov.

Dynamicweb Express

Starter versionen til ca. 299,-/md. rammer behovet for mindre sites, men der er nogle interessante moduler i pakken. Dette bliver vist nok den version som svarer til Dynamicweb Light i dag, dog med forbedringer.

SEO Express

Et simpelt modul som kan hjælpe dig i hverdagen med søgemaskine optimering af sider. Meget mere simpel med det hidtil kendte SEO modul, som har mange funktioner som oftest kræver lidt indlæring, så vil SEO Express være mere lige til at gå til.

SEO Koncept “Fast Track”

Der blev fremvist et nyt produkt fra Dynamicweb Software, altså et produkt som ikke er en del af Dynamicweb CMS. http://www.fasttrackseo.net en simpel utilty service online, som kan guide dig i forbedringer til dit websites performance overfor søgemaskiner. Produktet tilbydes i en gratis version og en Pro-version som lå på ca. 450,-/md.

Forbedret sprogstyring

Der er ny sprogstyring på vej så vi ikke skal kopiere hele sites for at sprogversionere. Modulet sprog/område bliver omdøbt til Sites og en ny mere håndteringsvenlig sprogstyring bliver indarbejdet i systemet. Fx kunne det nævnes at man laver et master site og når man laver sider i masteren vil disse dukke op i de enkelte sprogversioner klar til oversættelse, og man kan lave split-view på siderne, så man kan vurdere om indholdet ser godt ud osv.

Simplere implementeringsmåde med “Content areas”

Da jeg først hørte om datalist-modulet til Golfarrangementet tilbage i september 2009, mener jeg det var, snakkede Sebastian og Nicolai om, at de arbejdede på et modul som afskaffede den traditionelle template opdeling, og ville indføre en ny template form kaldet for layout, og gøre hele systmet baseret på en “theme”-agtigt designopsætning. Det så vi lige kort i dag og det virker meget simpelt, og har også sin pris, hvad angår genbrug af template-kode, men det må vi se på når vi får lidt hands-on.

Layout Galleries

Helt klart et initiativ på at vi skal til at udveksle layout-templates mellem partnere. Man kan downloade et færdigt setup og installere på en løsning.

Booking modul

Forbedret booking/reserverings features og man kan bygge det op omkring ressourcer, services osv. Umiddelbart tyder på et modul som bliver godt til brug i intranet funktioner.

Ecommerce forbedringer

 • Payment-capture i backend
 • opdatering af brugerflade til DW7 interface
 • Bulkopdatering af produktdata
 • Behandling af flere ordrer på én gang
 • Reporting center
 • SEO på produkter

Og der var mere, men jeg kan ikke huske det hele – der var meget i den session :)

Billedgalleri med PDF understøttelse

Der blev fremvist lightview-visninger af billeder fra mapper og publisering af PDF’er med jpg-thumbnails eller pageflip-versioner “bladre-pdf’er”.

Mulighed for systemopdateringer fra backend

Nu bliver det muligt for Partnere selv at opdatere en Dynamicweb løsning, altså rulle releases, service releases og hotfixes på en løsning. Også med mulighed for “rollback” og låsning af version.

ZIP mulighed af opsætningstemplates, indstillinger til kopiering mellem løsninger

Ja, den siger næsten sig selv, og jeg glæder mig til at teste den :)

Produktnyt på idéplan (v7.2)

Online Marketing Center

Ganske kort fik vi introduceret idéen om at de efter den kommende release vil arbejde på et Online Marketing Center, hvor du kan udføre, styre og rapportere på split-test, visitor profiling, conversion funnels.

Opsamling på dagen

Overordnet en herlig dag, godt besøgt, gode gæste talere med i sessions bl.a. vil jeg fremhæve:

Nicolaj K. Nielsens (Huset G) indlæg om usability, rigtige gode synspunkter og relevant indragelse af psykologi i brugervenlige website opbygning.

Benjamin Gundgaard (CustomerSense) keynote om e-handel, målinger, usability, konverteringer osv. helt fantatiske eksempler og cases han kunne fremvise.

Michel Friis (ProDesign Denmark) omkring integreret B2B handelssetup med Visma, vi fik en fornemmelse af hvor krævende en process de havde været igennem som havde taget meget længere tid end egentlig at udvikle selve løsningen.

Kasper Hamann (Huset G) en twitter follower som jeg lige kort fik hilst på :)

Alt i alt en fin dag, men jeg sidder lige med nogle forventninger som jeg ikke fik indfriet. Hvor er social medier, web 2.0 i Dynamicwebs tankegang og system, hvor er integrationen til Google Analytics og der er flere spørgsmålstegn i hovedet på mig efter sådan en dag, men lad det være det for nu, og så må jeg vente i spænding til der kommer en pre-release, jeg kan lege med. Ha det godt!

, ,

8 Kommentarer

 • Hey Kevin…
  Tak for dette – Godt at se der er nogle der kan blogge om det, når vi andre blev forhindret pga af Sneen :)

 • Kevin Steffer siger:

  @Nicky, Det manglede da bare – der var vist en del som ikke kunne komme frem.

  Hvis du har spørgsmål, så bare skriv.

 • Godtnok er jeg ikke stor fan af Dynamicweb, men det var fedt at følge dig via Twitter :-)

  Totalt fed dækning der, de må du da godt gøre igen en anden gang!

 • Kevin Steffer siger:

  Det var faktisk ret sjovt at prøve. I starten “twitter battlede” jeg med flere i salen og fik spørgsmål tilbage under indlæggende, og så synes jeg det var helt vildt godt at du blandede dig. Jeg har siden også fået en kommentar på mit indlæg “En dag ved Dynamicwebs Partnerkonference” om et fedt indlæg, da han ikke kunne deltage pga. sne’en.

  For mit eget vedkommende var det bare en test på om jeg kunne skabe en debat og dialog med folk udenfor konferencen, som havde interesse i at følge det. Det lykkedes ikke rigtig, der var lige dig @Søren og én anden, som gik i dialog.

  Men jeg gør det gerne igen – hammer sjovt!

 • Ja det var en kanon oplevelse at live Twitte med flere under konferencen.. Opdagede dig desværre først efter konferencen på Twitter.

  Men lige en kommentar til DynamicWeb’s Fasttrackseo, så er det da godt nok noget skuffende og især da de er sent ude, som jeg også Twittede om (http://twitter.com/jacobleander/status/8581796137), burde de jo præsentere noget revolutionerende for at komme ind på markedet.

 • Kevin Steffer siger:

  @Jacob, det var vildt sjovt at bruge Twitter, men i forhold til din kommentar om Fasttrackseo så: sent ude i forhold til hvad?

  Dynamicweb, synes jeg, ikke er kendt for at komme med revolutionerende features, men mere på features, som har vist sig gode til håndtering af det daglige arbejde i en marketingafdeling.

  Min pointé er lidt, at hvis Dynamicweb virkelig kunne udvikle et revolutionerende SEO værktøj, så ville der jo gå omsætning tabt hos os partnere og sikkert øvrige branchegrupper tilmed :)

 • Sent ude i forhold til alle de andre Lignende SEO services der findes rundt omkring der kan en masse gode ting og som har eksisteret i lang tid.. :-)

 • Kevin Steffer siger:

  @Jacob, ved godt, hvor du vil hen, men jeg ville se om jeg kunne logge lidt links ud af dig :)

  Min første tanke til konferencen var, at den kan vel umuligt være bedre en IIS 7’s SEO Toolkit, som ser ud til at være ganske fremragende og rigtig detaljeret i sin rapportering på mulige forbedringer, – helt klart et værktøj, som jeg er nødt til at sætte mig mere ind i, for det er også gratis!

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>