Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Google Chrome

Så blev den klar til download og jeg har leget en del med den allerede og læst "The Comic" og sådan overordnet synes jeg det er frisk at komme med en browser efter FireFox er blevet mere og mere populær samtidig med at Apple har udgivet Safari til PC og har en stor andel på Mac OS X platformen, vi har Opera som lige har vist et fantastisk regnskab. Så kommer "Chrome" sådan lige kastet ud på nettet igen i bedste "Google Beta"-stil.

Første indtryk

Mit første indtryk var at den er lige så hurtig som Safari og hold da op den er simpel. Og super dejlig startside som samler mine mest besøgte sites, det har de tænkt lidt over. Faner er kommet op i toppen og det er ikke så tosset igen, hvis man læser the "The Comic" hvor der gives baggrundsinformation om hvordan "Chrome" er bygget op og hvilke tanker der ligger bag.

Faner

En god pointe i at ligge faner i toppen er at browseren er gjort mer stabil ved at hver fane kører i sin egen isolerede tråd (Thread). I praksis betyder at et website kørende i en fane godt kan få den til at gå ned, men også kun den fane, de andre forbliver kørende og går ikke ned. Det bevarer browseren i stabil tilstand og du har mulighed for at lukke fane.
En anden rigtig flot funktion er at du kan trække en fane ud til et nyt vindue og tilbage igen ja endda over til et andet Chrome vindue hvis den bedre passede derovre.

Startsiden

Startsiden er jo meget hen af hvad vi webudviklere mange gange selv har lavet noget lignende af. Men med en browser som automatisk samler informationerne og giver dig det mest anvendte direkte på startsiden bliver sikkert mødt med klapsalver, det gjorde det her.

Hurtigere JavaScripts med V8

Det teknisk fremskridt i browseren er helt klart at der er udviklet en Javascript Virtual Machine som er optimeret tilat afvikle javascripts, denne Virtual Machine kaldet V8 er udviklet af Googles team i Århus og er altså af dansk oprindelse, det synes jeg godt vi kan være lidt stolte af, lille danmark!!! Men udfordringen lå i at få JavaScript afviklet hurtigere og mere stabilt og øge sikkerheden så den ikke kan kompromiteres. De skriver noget med at JavaScript afvikles noget med 16 gange hurtigere end i IE 7, det er alligevel en del. Men det vil kunne mærkes kraftigt i fx Gmail, Google Apps hvor JavaScript er hele omdrejningspunktet for funktionerne.

Flash må gerne være hurtigere

Efter at have læst lidt anmeldelser og test af browseren dukker det småt frem i flere at Flash kan få en fane til at gå ned. Bl.a. prøve jeg selv på YouTube at min fane frøs i kort tid da en film var færdig og playeren skulle indlæse relaterede klip det gik min CPU helt til tops og hang der i sekunder. Det synes jeg ikke at opleve hverken i IE, FF eller Safari.
Måske V8 teamet har en opgave her :)

Download Google Chrome

The Comic

,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>