Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvordan jeg bruger web 2.0 og hvordan gør du?

Logoes of the major Web 2.0 enabled sitesJeg blogger, twitter, læser RSS feeds, og kommentérer på blog indlæg der vækker mit sind og deltager aktivt i flere communities og online netværk.

Hvis du skal i gang med web 2.0, så skulle du næsten betragte dig selv lidt ,som en musiker der øver røven ud af bukserne hverdag (dit arbejde), som ønsker at få en pladekontrakt med drømmen om at spille én rigtig koncert på Wembley (blive lyttet til af helt vildt mange mennesker).

Pointen er kvalitet over kvantitet. Hvis du ikke bidrager med noget værdifuldt (et fedt nummer, radio hit eller lign.), så gidder ingen høre på dig. Kommer du først igennem nåleøjet, så har mange dig i deres netværk fx Facebook, Twitter og RSS (i radioen hele tiden), og kan du ikke blive ved at leve op til dit indhold – så slukker folk for radioen!

Hvorfor bruger jeg web 2.0, og hvorfor passer jeg ikke bare mit arbejde? – nej jeg er ikke i radioen hele tiden, men jeg håber, at jeg kommer det – bare engang i mellem.

Hvorfor jeg gør det

Jeg er en passioneret medarbejder. Jeg er autodidakt og min hobby er blevet til mit arbejde, dog for længe siden – det er så sindsygt fedt, at jeg efter mere end 10 år i branchen stadig brænder for at komme på arbejde – jeg tror min kone misunder mig mange morgener :)

Derfor blogger jeg!

Derfor er det helt naturligt for mig at blogge og dele min viden, fordi jeg har så meget, jeg gerne vil give tilbage til de personer på nettet, som har hjulpet mig derhen, hvor jeg står i dag og ikke mindst de forfattere, som har skrevet de bøger, der overhovedet fik mig i gang indenfor faget, ikke at de kan lære af mig, men at de har bidraget til en udvikling.

Derfor twitter jeg!

Twitter er en anden sag. Jeg er ret ny på twitter (mit første tweet var pudsigt nok om web 2.0), men har mærket effekten lynhurtigt på at få et netværk af personer, som jeg kan blive inspireret af, og igen mit inderlige håb om, at jeg kan bidrage med noget til alle de som følger mig.

Derfor læser jeg RSS feeds!

Da jeg begyndte mit hjemmestudie tilbage i 1996, hvor jeg fik min første PC og opasia abonnement, hed det USENET, en nyhedsserver TeleDanmark stillede til rådighed havde en nyhedsgruppe som hed dk.edb.programmering og dk.edb.system.unix, disse to grupper bruge jeg helt vildt meget, fordi jeg der havde mit netværk og en masse sparring på at få mine nybegynder ting til at fungere. I dag bruger vi ikke længere usenet så meget, jeg bruger af og til Google Groups (webbaseret usenet adgang), men ellers udgives erfaringer på blogs, og de gode abonnerer jeg på via RSS. Dertil bruger jeg Google Reader, som i dag er min daglig fødekilde på IT-, branche-, person- og tekniske-nyheder. Og bevarres der skér udskiftning i min abonnementer – hvis en blog ikke bliver ved med at inspirere mig, så er det ud af min Reader!

Mine øvrige aktivitet på communities og netværk.

Jeg er at finde på (Top 10):

Men da du højst sandsynligt ikke stå med udgangspunkt, så kunne det sagtens godt tænkes, at du ønsker en position på nettet, det vil jeg i hvert fald meget gerne. Jeg elsker at lytte til andre og har en drøm om at andre lytter til mig.

Hvordan bruger du web 2.0? Og har du tanker om at blive toppen af pop’en?

, ,

5 Kommentarer

 • Hej Kevin
  Jeg er helt enig med dig. Web 2.0 er en genial ting. Udover at blive afsindigt klogere som du selv er inde på, er det også en fantastisk måde at brande sig selv på!

 • thank you my friend – godt med inspiration til hvilke netværk er relevante

 • felisan siger:

  Fremragende indlæg.
  Jeg kan supplere med, at jo mindre dit kompetenceområde er kombineret med at du bevæger dig i en niche-branche, så er netværk og sparring gennem web2.0 aldeles vigtigt. Ellers løber du simpelthen sur i selv at skulle definere standarder og bryde grænser.

 • Pudsigt, meget minder som et spejlbillede af mig selv 😉

 • Kevin Steffer siger:

  @Mikael, Jeg ved ikke rigtig det med at brande sig selv – det er vel ikke helt codex med “spirit of blogging”, men en naturlig effekt af at være synlig med relevant information på de rigtige steder.

  @Christian, jeg tror det er individuelt, hvor man har fået fat. Facebook tror jeg er en motivator i forhold til det stigende mængde blogs der etableres. Der er ikke så langt fra statusopdateringer til lidt længere historier, som bliver mere og mere dedikerede.

  @felisan, uden tvivl kan det bruges, men typisk tager det helt vildt lang tid at få bygget noget brugbart netværk op. Men vildt godt når der er kommet “hul igennem” til kommentarer m.m.

  @Michael, det havde jeg ikke lige forestillet mig :) Men hvorfor skulle jeg dog være enestående :O hehe

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>