Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Infinite scroll er en smart implementering af paging

Jeg har anvendt det i noget tid uden at tænke over begrebet “infinite scroll” i min Google Reader, men jeg fik lige et tip om det på Bing.com’s billed søgning, hvor det er implementeret som en bedre oplevelse af “infinite scroll” (uendelig scroll), fordi der er flere data.

Infinite scroll

Uendelig scroll skal ses som erstatning for de velkendte side-numre i top og bund af lister her Googles paging princip:

google paging
Idéen er at man via AJAX kald indlæser flere og flere data i bunden af siden efterhånden, som man får scrollet sig ned på siden.

Eksempel her via Bing.com’s image search

Implementering af denne usability forbedring

Du kan ved hjælp af jQuery komme relativt hurtigt igang og med en stribe artikler som guides er det lige at finde ud af, hvordan det skal designes.

En Google Søgning på “jQuery infinite scroll” er næsten den mest opdaterede information jeg give dig.

Du skal dog have for øje at der er ulemper ved “infinite scroll”, det er svært at implementere links til et bestemt sted (state) på siden, så en kombination af almindelig paging og “infinite scroll” tror jeg giver brugeren den bedste oplevelse.

God fornøjelse.

, ,

5 Kommentarer

 • Fin lille fremhævelse af et ganske smart tip til forbedring af brugervenligheden, men også fremhævelse af, at det kan bære nogle besværligheder med sig.

  Det ses også brugt på Facebook eller Google Market igennem Android, hvor jeg synes det fungerer rigtig godt på sidst nævnte. Eneste problem er måske bare, at man har svært ved at vide, når man når til slut før man er der.

  Sidst men ikke mindst, så underbygge det også blot, at vertikal scroll som et problem er lidt af en myte (efterhånden).

 • Kevin Steffer siger:

  @Michael, Ja Facebook har det da også – godt set, tak. Jeg kender ikke Andriod platformen da jeg har iPhone, men det ser da ud til at vi med Apple bliver mere og mere låst inde i denne verden, så må vi jo se om det holder i længden :)

 • Tror ikke det er begrænset til Android-platform, men de enkelte apps på platformene.

  Twitter kommer vidst nok også snart i et nyt layout, så mon ikke metoden også vil være der at finde. idag skal man klikke sig til flere tweets, men de bliver trodsalt vist efterfølgende og ikke på en ny side, ergo et skift er lige til højrebenet – skulle jeg mene.

 • Ja, det er helt sikkert noget vi vil se flere og flere steder. For usabilitien er i top på det!

  Men SEO-mæssigt er det vel egentligt en rigtigt skidt ide? For Google bot’en for jo så ikke scrollet om på “side 2″, da den ikke er så god til det med AJAX.

 • Kevin Steffer siger:

  @Søren, ja SEO mæssigt har du ret. Det skal man også huske at tage hensyn til.

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>