Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Kan Google Reader være med til at øge hastighed på at indeksere min blog ca. 20 minutter?

Jeg har lige oprettet en blogpost kl 20:21 “Google AdWords information til at blive klogere på”.

Kl. 20:24 havde Google opdateret min forside

google_updates_frontpage

Kl. 20:47 havde Google fundet min nye blogpost

google_found_my_blogpost

Det er ikke ligefrem Google fra den lade side…

Google Reader

Jeg har en mistanke om, at Google måske bruger oplysningerne fra deres egen Google Reader.

Jeg abonnere jo på min egen blog for at kontrollere, at mine blogpost ser rigtige ud i RSS readers. Jeg bruger Google Reader, som er en online RSS reader, hvor jeg kan samle alle mine RSS feeds.

Det undrer mig helt vildt at Google kan indeksere min blogpost på under 20 minutter, og det er ikke første gang jeg opdager det. Jeg opdagede det første gang på min blogpost Linq, Dataset, Recordset performance resultat, der tog det ca. 15 minutter.

Min traffik på min blog synes jeg ikke er tankevækkende høj til, at Google bør komme forbi så hurtigt og opdage mine nye blogpost. Og jeg synes, at det ville virke ganske gennemtænkt, da Google Readeren jo henter mine nye indlæg på baggrund af mit RSS tilmelding, så kunne den jo lige sende Googlebot ud på sitet, når den nu ved, at der er et nyt indlæg at indeksere.

Kender du til tegn på lignende eller det helt modsatte, så vil jeg gerne høre fra dig, imens hopper jeg lige i logfilerne for min blog og undersøger, hvor tit Googlebot kommer forbi, eller den bare kigger forbi lige efter, jeg har oprettet en blogpost.

, , ,

8 Kommentarer

 • felisan siger:

  synes min reader nogle gange er længe om at opdatere med de blogindlæg jeg laver… hvis dette er rigtigt KAN det skyde teorien om indexering vha. Google Reader ned.
  jeg skal prøve at søge på et blogindlæg næste gang jeg opdager, at det ikke vises hurtigt i min Google Reader.

 • Rosenstand siger:

  Hej

  At Google crawler, indekserer og ranker blogposts på få minutter (nogle gange på under et minut) er der intet nyt i – det har været tilfældet i et par år efterhånden. Og det har ingen sammenhæng med Google Reader – det skyldes den pinging, en blog udfører.

  Helt tilbage i juli 2007 skrev jeg om det første gang – dengang var 23 minutter imponerende. I dag ser jeg mine egne blogposts indekseret på mindre end tre minutter hver gang.

  Men herligt – det er det!

 • Kevin siger:

  Google besøger vel din blog når den får tid, efter at du har sent en ping til forskellige ping service. Jeg tror desværre ikke det har nogen betydning om du checker din google reader, om hvor hurtigt Google indexere dit indlæg.

  Men jeg har prøvet at mit indlæg kunne blive fundet i Google efter 10 minutter, men normalt mellem 10-20 minutter.

 • Kevin Steffer siger:

  @Rosenstand “PING” – ja selvfølgelig!
  Det havde jeg overset og efter lidt surf, så står det jo højt og tydeligt på http://pingomatic.com/ og de har jo “Google Blog Search” som ping-service, så det er da dér, vi har kilden til den hurtige indeksering.
  TAK for input.

 • Potter siger:

  Og det er derfor der er intet – intet, der overgår en en blog. I stedet for at vente på at Google kommer forbi, så råber den til alverden: Heps hey – der sker ting og sager her – kom frisk!!!!

  Derfor kan Google Reader bestemt bruges til at hjælpe dine indlæg på vej. Du kan favorisere, dele, dele med noter, kategorisere, koble feeds på dine lister og favoritter… alt sammen noget du kan bruge aktivt i din seo.

  Fatter ikke de webshops der ikke har fattet det endnu. Og fatter slet ikke de webleverandører der hjælper deres kunder, ikke har fattet det endnu.

  Venligst
  Potter

 • Kevin Steffer siger:

  @Potter, Hvorfor egentlig kun blogs?
  Jeg bliver jo vildt fristet af, at sende en ping til pingomatic.com hvergang der oprettes et nyt produkt, en side, en nyhed etc. i CMS’en. Det kan de vel ikke have noget imod, eller findes der noget etik om brugen af ping services?
  Der står jo ikke rigtig noget “abuse” stof på fx pingomatic.com.

 • Potter siger:

  Hvis sitet har en feed, så er jeg sikker på at det kan lade sig gøre. Men der skal være et feed – og det du gerne vil promovere skal optræde i feedet. Og det kan jeg sagtens se blive brugt.

  Noget helt andet. Overvej at bruge et plugin din blog som gør, at man kan abonnere på svar til dine indlæg på siden. Det er super lækkert at få en email, når du svarer eller andre blander sig i debatten.

  Potter

 • Intet nyt under solen der, men det er da altid lækkert at googles crawler kommer forbi og siger hej :-)

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>