Nyt fra workshoppen Dynamicweb eCommerce API

Dynamicweb eCommerceI går var jeg til Dynamicweb eCommerce API Workshop, hvor agendaen lidt var, at Dynamicweb ønskede de inviterede partneres input på erfaring med vores udvikling, problemer og ønsker til funktionalitet.

Cart V2

Vi fik kort demonstreret lidt nyt fra 7.1 bla. en helt ny kurv “CartV2″, hvor det nu er muligt at lave sine egne steps, men rent API mæssigt ligger der også et helt nyt namespace tilrådighed Dynamicweb.Ecom7.Cart. Og her ser det ud til, at vi endelig har fået noget af det vi råbt efter en lang række notifications, så vi kan lave en hel del baseret på de notifications som bliver fyret af under de events, som brugen aktivere. På overfladen ser det ret gennembearbejdet ud, så det glæder jeg mig meget til at få afprøvet.

Den nye brugerstyring kan være løsningen

I vores dialog omkring de udfordringer vi havde med tilpasning af funktionalitet, var der rigtig meget, som peget på Extranet modulet, som API mæssigt var alt for dårligt, og vi øfte var nodt til at programmere direkte på databasen, for at opnå den funktionalitet vi skulle bruge, så blev rigtig mange af vores problemer henvist til, at vi bare skulle bruge det nye Dynamicweb.Modules.UserManagement namespace. Den nye brugerstyring, som blev introduceret i Dynamicweb 7, og der er ingen tvivl om at eksisterende løsninger med mange brugere, har det svært med at blive konverteret til den nye brugerstyring, men det lyder til at det er værd at bruge nogle kræfter på.

Et åbent udvikler community

Jeg har til flere møder med Dynamicweb ønsket fra dem, at de fik åbnet op for deres udvikling, også for partnere imellem. Vi var næsten enige bordet rundt, at vi ikke havde noget i mod at dele ud af snippets, Best Practice scenarier og tutorials m.m. Jeg er tidligere blevet fejet lidt til side med, at der arbejdes på et nyt partnersite “Engage”, bevarres, det er nu lanceret, og der er lagt op til en hel del funktionalitet, men helt gennemført er det ikke – Dynamicweb svarer hertil, at det er pga. interne ressourcer, at det ikke helt er kommet op at stå.

Mine behov for at udvikler community i Dynamicweb regi er, at Dynamicweb får skabt en community platform, hvor partnere, udviklere, frontend-udviklere kan samles omkring Dynamicweb generelt, men endnu mere ERFA, udveksling, vidensdeling osv. omkring det at programmere og extende Dynamicweb, vi skal ALLE udvikle de missing features, som vores kunder ønsker – min approach er, at det bør være muligt partnere imellem, at starte nogle modul-projekter op, som man i fællesskab videreudvikler på, meget i stil med den måde der gøres i Open Source miljøerne så som på www.sf.net og www.codeplex.com, hvor enhver kan starte et projekt op og ellers give øvrige udviklere tilladelse til at udvikle med på projektet.

Der er sikkert nogle forretningsmæssigt konsekvenser, som der skal tages en beslutning om, men jeg har til dato kun hørt positivt om mit forslag, så måske mit forslag ikke er kommet videre i Dynamicweb organisationen – men det har jeg en klar tro på, at det kommer nu!

Under vores dialog, var vi faktisk helt der henne, hvor sådan et community ville kunne bidrage til Dynamicweb moduler, modul forbedringer osv.

Et ønske om true OOP

Der blev også ønsket, at det kunne være helt vildt godt, hvis vi kunne override en masse metoder på eksisterende klasser, så man havde en standard funktionalitet, at tage udgangspunkt i, og dermed blot kunne ligge en tilpasning ind i standard funktionaliteten, ved at override en enkelt metode. JAAAAA! Please :)

I morgen er der TechReview på Dynamicweb 7.1, og det glæder jeg mig rigtig meget til – jeg vil se om jeg kan formidle de nye headlines via twitter, så hop ind og følg mig på http://twitter.com/webudvikler

God pinse

, ,

En Kommentar

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>