Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

RSS anvendelsesmuligheder

Really simple syndication (RSS) er en fantastisk opfindelse. Den er bygget på XML og idéen med RSS er at lave en liste ud af noget indhold som opdateres. Og disse lister også kaldet “feeds” kan der bygges en hel del logik op omkring. Typisk er denne logik i dag lavet i form af en “RSS reader” som forstår at opdele listen i emner med mulighed for at sortere m.m. alt imens der automatisk søges efter opdateringer i et givent interval fx. 60 min.

Her er en søgning på “RSS Reader” se om du kan finde en reader til dine feeds

RSS feeds bruges i dag utroligt meget til nyeder, blogs som denne og som distributionskanal for sociale netværk hvor brugere ønsker at følge opdateringer og ændringer m.m. Det er én ting.

RSS feeds kan også bruges ret simpelt men effektivt af systemer fordi det er XML baseret.

 • Vi kan fx få leveret nyheder fra andre websites automatisk via RSS feeds.
 • Vi kan lave opdatérbar Flash hvor indholdet styres fra RSS feeds da Flash kan læse XML.
 • Vi kan synkronisere små databaser efter indholdet i RSS feeds.
 • Vi kan advisere systemer med at de skal starte en import når RSS feed’et opdateres.
 • Vi kan advisere os selv omkring opdateringer i et RSS feed

Jeg har til vores serverrum lavet temperatur-overvågning med et RSS feed som levere temperaturen til et lille script som tjekker værdien hvert 5. min. Hvis temperaturen når grænseværdierne så sendes der en SMS ud til de ansvarlige.

Min egen vurdering er at RSS er en teknologi som har været kick-starter til Web 2.0-bølgen. Det var måden at dele informationer ud på og da de nu er bygget på sociale referencer giver delingen med sites som Flickr, Facebook, YouTube m.fl. mulighed for mange-til-mange deling.

Hvordan finder du RSS indhold?
Hold øje med dette orange symbol og du kan også i Internet Explorer 7 holde øje med din værktøjslinje:

rss_feeds_toolbar_ie7_2

Knappen her vil blive orange når der findes RSS indhold til siden.
På Tv2s website kan man fx bare søge efter RSS så kommer der en masse RSS feeds, jeg selv abonnere på nyhederne, så er man altid lige opdateret på dagens overskrifter.

Hvis du har nogle gode RSS feeds eller spørgsmål så skriv til mig eller skriv en kommentar.


En Kommentar

 • Henrik Blunck siger:

  Det bedste ved RSS-feeds er også, at du ikke er underlagt nogen spamfiltre. Jeg har længe været fortaler for, at hvis du er god til at skrive så er der bedre indtjening og større gennemslagskraft i at bruge RSS end i at forsøge at opbygge lister hvor dine mails alligevel risikerer at lande i et filter – afhængig af hvilket system dine læsere bruger.

  Tallene har vist sig at holde stik. Fuldt RSS-feed til bloglæserne, og så klarer dine evner til at skrive godt resten.

  Men tak for inspirationen til flere ting RSS kan bruges til. Temperatur-systemet er bestemt genialt, og værd at huske når/hvis vi andre en dag skal bruge den slags.

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>