Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Safari 4 Beta min favorit er blevet endnu bedre

Jeg har kigget lidt på Safari 4 Beta på Windows og umiddelbart så  er det første jeg ser er en anden placering af tab-baren som ser ud som Google Chrome, nem helt oppe i “Title”-baren.

safari 3 top_2

safari 4 top_2

Den er blevet lidt mere kompakt af det og jeg som bruger genvejs tasten “CRTL+T” for at åbne en ny tab, mærker ikke rigtig en forandring, men at der er blevet mere plads i højden som dokumenterne.

Ydermere som det også kan ses har Windows udgaven fået en Windows ramme dvs. at den som her vist i Vista er halv-transparent og med windows’ minimer, maksimer og luk knapper øverst oppe i højre hjørne, så derved er den blevet minimalt indskrænket i bredden. Men jeg tror det er en fin disposnering eftersom flere og flere får widescreens i 16:9 eller 16:10 og der derved er blevet meget mere plads i bredden men mindre i højde. Der er småting men alligevel.

Skrifttypen i Safari

Det første der irriterende mig efter installationen var at den renderede skrifttyper som i Windows, og ikke på sin egen “Apple”-måde. Og det er den uovertrufne årsag til at jeg faktisk bruger Safari mere og mere, det er dens måde at rendere skrifttyper på, det synes jeg bare er utroligt meget mere læsevenligt når man læser meget i browseren. Men jeg fandt dog efter noget tid at det kan man nu selv bestemme.

safari windows font smoothing_2

Se forskellen her:

safari light font smoothing_2

Apple-måden “Light” smoothing

safari windows smoothing_2

Windows standard smoothing “Clear type”

Endnu værre synes jeg det bliver i helt standard windows smoothing som WinXP kører med standard

safari windows standard smoothing_2

Det bliver hårdt at læse meget med sidst viste indstilling og jeg har også i Windows XP brugt “Clear type” som jeg tror kom med Service Pack 2 til WinXP, men eftersom Safari er kommet synes jeg mere og mere om at bruge den når jeg læser artikler, mails osv.

Hastighed

Derudover har Safari 4 vist den hurtigste afvikling af JavaScript. Hele 42 gange hurtigere end Internet Explorer 7 må man da sige er en del, men at Internet Explorer 8 så er “meget” hurtigere end Internet Explorer 7 til JavaScript er måske overset til trods for at Internet Explorer 8 også er i Beta, men allerede i RC1 (Release Candidate 1), så den er måske endda tættere på at nå markedet end Safari 4 er, men det ved jeg faktisk ikke helt præcist. Men faktum er at GMail indlæses betydeligt hurtigere end jeg selv har oplevet med Google Chrome :)

Designede features

Det sædvanlige Apple lir som får selv Microsoft nørder til lige at kigge over skulderen på mac-designere er der også med.

“Top Sites” en side internt i Safari 4 
image_6 

History er nu i cover flow som i iTunes.
safari cover flow_2

Prøv den selv: http://www.apple.com/dk/safari/download/

,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>