SEO URL Rewrite i ASP.NET 4.0 nu utrolig nemt med Routes

I ASP.NET 2.0 (3.0 og 3.5) har vi skullet bruge eller selv udvikle håndtering på forespørgselsniveauet, dog har 3.5 SP1 tilsyneladen support for de nye Route klasser også i WebForms projekter.

Jeg har nu senest i mit lille “LAB” site http://labs.website-udvikling.dk/ arbejdet med ASP.NET 4.0 og via mit lille SEO eksperiment XML-RPC PING Test skulle jeg bruge nogle søgemaskine venlige URL’er.

Sitet er et WebForms projekt, hvor jeg i Global.asax.cs har flg.:

void RegisterRoutes( RouteCollection routes )
{
	routes.MapPageRoute(
		"news-browse-file",
		"xml-rpc_ping_test/Nyhed/{newsName}.aspx",
		"~/xml-rpc_ping_test/Nyheder/Show.aspx"
		);
}

Det nemme kommer så når jeg skal bruge denne parameter {newsName}, som kaldet resultere i så skal jeg blot i min Show.aspx kode hente forespørgslen ud med flg.:

Page.RouteData.Values[ "newsName" ].ToString()

Det er simpelthen vildt nemt, at arbejde med. Yderligere kan ASP.NET 4.0 Routes også hjælpe med at konvertere frem og tilbage, og der kan høstes lidt mere hjælp på MSDN http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc668177.aspx

God fornøjelse

, ,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>