Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

SubSonic fremragende Data Layer til ASP.NET

Jeg har leget lidt med Ruby on Rails, CakePHP og læst endnu mere. Efter min søgning efter noget som kunne noget lignende og var .NET baseret faldt jeg over SubSonic for godt et år siden.

SubSonic er langt fra så vidt  som Ruby on Rails eller CakePHP og bliver også overhalet inden om af LINQ og MVC til ASP.NET.
Men jeg synes stadig at SubSonic vil have sin værdi i mine tanker omkring at bygge et "data-layer" til Microsoft SQL Server.

SubSonic er i princippet en klasse-generator som bygger data-klasser op baseret på dit database-design. Så du kan nøjes med at programmere op til disse data-klasser og bare bruge krudt på dit "Business-layer" istedet for at bruge tiden på traditionel SQL programmering. Helt undværes kan det ikke men alt det traditionelle SELECT, UPDATE, INSERT og DELETE af records kan der hurtigt spares meget tid på at SubSonic til at styre.

SubSonic fungere i grundtræk på den måde at den har en "BuildProvider" som skal defineres i din Web.config og den lytter på filer med endelsen ".abp" i din App_Code mappe. Så snart filen opdateres starter "BuildProvideren" med at bygge de data-klasser som du har defineret i din .abp fil.

SubSonic kan også "scaffolding" men ikke så fleksibelt som Ruby on Rails, CakePHP eller MVC, men er glimrende til at lave et bruger-interface til indtastning af test-data eller andet.

Prøv at kig på den den er guld værd i mange sammenhænge

Projektet: http://subsonicproject.com/
Codeplex: http://www.codeplex.com/subsonic

,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>