Undgå at din Dynamicweb løsnings forside giver dublicate content

Dynamicweb løsningers forside giver ofte problem med dublicate content fordi forsiden både kan tilgåes uden sidens navn fx http://www.example.com/ og med sidens navn fx http://www.example.com/Forside-31.aspx.

Det betyder, at forsidens indhold ligger på 2 forskellige URL’er og det er dublicate content.

Dynamicweb kan p.t. ikke indstilles til at rette det

Der findes p.t. ikke en indstilling i Dynamicweb som kan rette op på dette problem, du er nødt til at rette problemet selv. Jeg har prøvet, at rette problemet med modulet “Direkte stier”, men den gik ikke.

Sådan kan du rette problemet

Jeg går udfra, at du i forvejen har slået “Brugervenlige URL’er” til i din Dynamicweb løsning, hvis ikke så er det på tide!

brugervenlig url indstilling

Typisk opstår problemet egentlig først, når du laver en menu i Dynamicweb, som indeholder link til forsiden, så du er nødt til at lave en lille finte.

Jeg har lavet en genvejs-menu med nye sider i Dynamicweb og så er hele tricket i at lave henvisning til de faktiske sider

service menu

Så har jeg lavet en genvej på Forside-menupunktet så den linker til mit websites / (roden)

forsidens genvej

Så får jeg det fantastiske resultat

Forsidens href med genvej

Hvis du undlader at sætte en genvej på til / og bare vælger siden via “Internt link”-ikonet så går det galt

forsidens href uden genvej

HUSK: Alle de menuer og links som du laver via Dynamicweb menuer eller hardcoded (bad style) i templates, så lav linket til forsiden med en href=”/”.

Jeg smider naturligvis finten ind til Dynamicweb, de kunne jo gøre det helt overflødigt ved at lave et ændring i “Brugervenlige URL’er” modulet, men indtil videre må du hygge dig med denne måde.

Sidder du ikke i sammen situation, men ønsker at opnå det samme, så prøv om du kan beskrive det for mig, så skal jeg se, om jeg kan hjælpe dig.

, , , ,

9 Kommentarer

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>