Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/websiteudvikler.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Windows Azure et Microsoft online offensiv

Microsofts PDC 2008 byder virkelig på spændende nyheder til webudvikling. De store buzz words  er "Cloud Computing", "Windows Azure", "Software + Services" og naturligvis "Windows 7" samt "Office Web Applications".

Cloud Computing

Per definition har vi med software at gøre som kører på internettet, men det gør den jo ikke. Helt oprigtigtig har vi efter Microsofts offentliggørelse af deres Windows Azure platform at gøre med platform som driftes i store datacentre med redundans kloden rundt, hvilket jeg under en PDC demo hørte som "GEO DISTRIBUTION". Microsofts vision er at have store datacentre kloden rundt til at drive vores internet applikationer i fremtiden. Argumenterne lyder: stordriftsfordele, selv-helbredende driftssystemer, redundante data clustre. Det lyder som om de har en plan om at mene det seriøst. Og da jeg så at Børsen skrev d. 11. nov. i digitalbørsen at A.P. Møller Mærsk indgår historisk IT-aftale på IT-ydelser via nettet altså på cloud computing, må jeg indrømme at jeg følte mig noget bagud på trendsætter skalaen. Jeg læste så også på Version 2 at der var tale om driften af A. P. Møller Mærsks e-mail systemer, og at der var tale om et globalt e-mail system til 110.000 ansatte.
Så det kan ikke bare være salgs-gas Microsoft lukker ud, der må være noget om snakken. Og det kan være vi må tage Ray Ozzies ord til os "… this is just the beginning".

Windows Azure

En "Cloud Computing" platform som vi kan udvikle til. Der er her tale om en platform i bogstaveligste forstand, da den virkelig er et hosting-/datacenter for vores cloud-applikationer. Så ikke alene tilbyder Microsoft ny teknologi, de tilbyder også storage til vores løsninger.

Ray Ozzie / Introduktion til Windows Azure på PDC 2008:

Windows Azure transformere også vores syn på en web applikation derfor skriver jeg også "cloud-applikation" ovenfor, fordi den allerede undersøtter .NET Services, SQL Services, Live Services alt på én platform kaldet "Windows Azure". .NET services og SQL Services er p.t. noget vi har kørende på vores interne infrastruktur som, hvis, så måske højst kan tilgåes fra internettet via VPN forbindelser eller specielle firewall policies og lignende. Nu kan vi arbejde med tanken om at have dem kørende i vores  "cloud" og dermed også med mulighed for at bruge store mængder resourcer alt sikret igennem en adgangskontrol som i sig selv er bygget på den selv samme cloud platform med SQL Services.

Ray Ozzie / Windows Azure Feature på PDC 2008

Meget interessant er også en video som demonstrere på ca. 3 minutter hvordan vi kan publisere en web-applikation til Windows Azure. Uden at vi skal undvære noget i Visual Studio, vi har lokal debugging, Development Storage og med en "publish" funktion får vi serveret 2 filer somvi skal uploade til "Windows Azure".

Jeg er nærmest helt euforisk over nyhederne, som jeg plejer at være når Google præsenterer deres nye ting, men jeg føler noget specielt ved det Microsoft gør. De beviser lidt over for mig at de har evnen til at komme med noget nyt og meget attraktivt. Jeg havde måske ikke haft den følelse jeg sidder med hvis ikke Microsoft har leveret nyheden i en så overbevisende stil som de har på PDC 2008 med de mange Sessions og ikke mindst at det har ligget noget tid med nogle interessante video’er på Channel 9.

Nu er det bare igang med deres CTP (Community Techonlogy Preview).

,

Skriv et svar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>